Samsun Pimapen Tamiri Hizmetleri Nedir?

Ahşap doğramaların yerine daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü pencere sırasında ortaya çıkan ve PVC malzemeden üretilen pencere sistemine pimapen adı verilmektedir. Ahşap doğramalar yerine daha sağlıklı ve uzun ömürlü olan bu sistemler günümüzde hemen hemen her evde kullanılmaktadır.

Atakum Pimapen Tamiri, Pimapen Tamiri Atakum
Atakum Pimapen Tamiri, Pimapen Tamiri Atakum

Fakat bazı durumlarda pimapen arızalanmalarının yaşanması durumu olası olmaktadır. Bu anlamda atakum pimapen tamiri hizmeti veren firma her türlü pimapen bakım ve onarım işlemlerinde yanınızda olmaktadır. 

Samsun Pimapen Tamiri Hizmetleri Nelerdir?

Pimapen tamiri pencere üzerinde bulunan arızalı kısımları yenilemek ve değiştirmek ya da işçilik ile düzeltmek anlamına gelmektedir. Pencereler sürekli çalışan ürünlerdir. Gün içerisinde sürekli kapanıp açılmaları sonucunda bazı parçaların kırılması veya deforme olması normaldir.

Pimapenlerin arızalanması durumunda sürekli değiştirmek de mümkün olmamaktadır. Bu nedenle atakum pimapen tamiri pimapenlerin arızalanması veya herhangi bir parçasının kırılması durumunda bakım ve onarım hizmetleri vermektedir. 

Pimapenlerin Hangi Parçaları Tamir Edilir?

Uzun yıllar kullanılan pimapenlerin belirli bir zaman sonra arızalanması durumunda bazı kısımları değiştirilir veya onarılır. Pimapenlerin tamir edilebilecek parçaları şunlardır:

– Menteşe: Pencere üzerinde yük taşıyan ve tutucu görevi gören menteşeler belirli bir zaman sonra kırılabilmektedir. Bu malzeme çeşidi ve kalıp tipine göre değişiklik göstermektedir. Menteşelerin yanlış takılması donrasında da pencereler düzgün kapanmamakta ve rüzgar geçirmektedir. Alanında uzman olan pimapen tamiri atakum pencere kanadını taşıyan menteşe değiştirme işlemini uzman çalışanları ile gerçekleştirmektedir. 

– Cam: Camlar kırılan bir malzeme olduğu için sert bir şeyin çarpması sonucunda kırılabilmektedir. >Pencere içerisine takılı olan ısı camlar ise kimyasalları bozulduğu zaman içerisi açılır ve buhar olmaktadır. Camlar kırıldığı zaman yenisi ile mutlaka değiştirilmesi gerekir. 

– Conta Değişimi: Pencerelerin tipine göre contalar da çeşitlenmektedir. Yaz, kış mevsiminde sıcak ve soğuktan bir süre sonra contalarda deformeler olabilir. Özelliğini kaybeden contaların mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir.

– Mekanizma: Pimapenlerin kapalı konumda kilitli kalmasına veya açılmasına olanak sağlayan sistem mekanizma olmaktadır. Mekanizmaların hareket kabiliyetleri vardır. Kullanıldıkça eskiyen mekanizmalar yenileri ile değiştirilmelidir.

Samsun Pimapen Firmamız Pimapenler Neden Soğuk Alır? Sorusunu Cevaplandırıyor!

Kış aylarında görülen sıkıntılardan birisi de pimapenlerin soğuk almasıdır. Pencere sistemleri plastik malzemelerdir. Dış hava koşullarında yaz mevsiminde genişler, kış mevsiminde ise gerilmektedir. Bu durum açılan pencerelerin ayarlarının bozulmasına neden olmaktadır.

Pencerelerin ayarların bozulması nedene ile kilit karşılıklı sağlıklı ve olması gerektiği gibi karşılamamaktadır. Bu nedenle pencerelerde bulunan contalama vakumlama yapmadığı için aralarından rüzgar girerek ses ve üfleme yapmaktadır. 

Pimapenlerin soğuk alması durumunda mutlaka tamirinin yapılması gerekir. Bu anlamda pimapen tamiri atakum hizmetlerinden faydalanmak mümkündür. Çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilecek arızalanmalar sonucunda mutlaka pimapen tamiri hizmeti alınması gerekmektedir.

Alanında uzman ve profesyonel çalışanları ile hizmet veren samsuncambalkoncu.com pimapenlerde oluşabilecek arızalanmalar dışında gerekli bakım hizmetlerini de müşterilerine usta çalışanları ile sunmaktadır.

Whatsapp
Call Now ButtonHemen Arayın